Καφές Δρακούλη… της γνωστής οικογενείας, της Εμμανουέλας Κόκκαλη [Flust.gr]


Είμαι από τους ανθρώπους που δεν μπορούν να κουνηθούν το πρωί αν δεν πιουν πρώτα καφέ. Από τις πρώτες γουλιές νιώθω τον οργανισμό μου να ξυπνάει, τις αισθήσεις μου να συντονίζονται, το μυαλό μου να λειτουργεί. Είμαι επίσης από τους ανθρώπους που αρέσκονται σε έναν απολαυστικό απογευματινό καφέ με συνοδεία βουτήματος, παλιά συνήθεια αυτή, την έχω από μικρή όταν η γιαγιά μού έφτιαχνε τσάι και βουτούσα τα αγαπημένα μου «Μιράντα Παπαδοπούλου». Και αν με ρωτήσετε ποιον καφέ προτιμώ, νομίζω ότι ένας γνήσιος λάτρης του καφέ, δεν ξεχωρίζει κανένα είδος περισσότερο, αγαπάει το κάθε ένα για τους δικούς του λόγους. Κάθε είδος καφέ προσφέρει μια διαφορετική εμπειρία και είναι ίσως για διαφορετική ώρα και διάθεση.

Ωστόσο, μπορώ να σας πω με σιγουριά ότι προτιμώ μακράν τους καφέδες της οικογένειας Δρακούλη. Από τον κλασικό ελληνικό μέχρι τον εκλεκτό σμυρναίικο και από τον δυνατό εσπρέσσο μέχρι τον αρωματικό φίλτρου. Ο κάθε ένας έχει δικό του χαρακτήρα και ικανοποιεί όλες τις απαιτήσεις που έχεις από έναν καλό καφέ, όποια στιγμή της ημέρας κι αν επιλέξεις να τον απολαύσεις.

Δοκίμασα πρόσφατα τον νέο καφέ φίλτρου Tusso, έναν ισορροπημένο συνδυασμό ποικιλιών Arabicas Κεντρικής Αμερικής που καλλιεργούνται σε μεγάλο υψόμετρο και ψήνονται αργά και απαλά για να διατηρήσουν το πολύπλοκο άρωμα της Κενυάτικης Arabica.

O Tusso Filter Coffee είναι ιδανικός για μια κούπα γλυκόπιοτου καφέ φίλτρου με βασικά χαρακτηριστικά το πλούσιο αρωματικό μπουκέτο και την αναζωογονητική αίσθηση του λεμονιού. Όσοι είστε του decaf, έχετε και αυτή την επιλογή, όμως σε κάθε περίπτωση, προτείνω να απολαύσετε τον καφέ σας σκέτο εντελώς, χωρίς γάλα και ζάχαρη. Μόνο έτσι αγαπάτε τον πραγματικό καφέ και νιώθετε τις γευστικές του νότες.

Η οικογένεια Δρακούλη, εδώ και 3 γενιές έχει αφοσιωθεί στην τέχνη του ποιοτικού καφέ. Από το 1925 εξελίσσει τις παραδοσιακές τεχνικές επεξεργασίας ποιοτικού καφέ, δημιουργώντας εκλεκτά χαρμάνια που κάνουν τη διαφορά με τη μοναδική τους γεύση. Σήμερα, τα προϊόντα της εταιρείας, σχεδιάζονται και παράγονται με την πλέον σύγχρονη τεχνολογία στην πρότυπη πιστοποιημένη μονάδα επεξεργασίας καφέ στη Νότια Εύβοια και ξεχωρίζουν για την ποιότητα και το πρωτοποριακό τους design.


Φυσικά, μην ξεχνάτε ότι τον καφέ μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε και σε διάφορα γλυκά, όπως κέικ, τούρτες, κρέμες κλπ. Και θυμηθείτε να κρατήσετε τον κατακάθι, γιατί κάνει εξαιρετικό φυσικό λίπασμα για τα φυτά σας, αν το ανακατέψετε με το χώμα. Για να μην πω ότι φτιάχνοντας καφέ, έχετε και ένα φυσικό αρωματικό χώρου στο σπίτι σας…

*Τους καφέδες Δρακούλη μπορείτε να τους βρείτε σε διάφορα delicatessens και επιλεγμένα καταστήματα, αλλά και μέσω e-shop

*Οφείλω να δώσω και συγχαρητήρια στους υπεύθυνους, γιατί έχουν δημιουργήσει μια πολύ καλή παρουσία στο facebook και ανεβάζουν υπέροχες φωτογραφίες με έξυπνα σχόλια αλλά είναι και πάντοτε πρόθυμοι να απαντήσουν σε όλα τα μηνύματα των «φίλων».

 

http://www.flust.gr/%CE%BA%CE%B1%CF%86%CE%AD%CF%82-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B3%CE%BD%CF%89%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%82-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%B5%CE%AF/