Ένας άλλος ελληνικός! [mustonline.gr]

Καφές με knowhow που έρχεται από την Σμύρνη


Αγαπώ τον ελληνικό καφέ. Η μυρωδιά του με μεταφέρει σε Κυριακάτικα πρωινά στην αυλή , με τον παππού και τις αντίστοιχες μυρωδιές, ανάλογα με την εποχή του χρόνου. Γιασεμιά, άνθη λεμονιάς και πορτοκαλιάς, μοσχομπίζελα και φρέζες.
Τότε πάντα του ζητούσα να μυρίσω τον φρεσκοψημένο καφέ  και μετά κλεφτά με να πιω μια πολύ μικρή γουλιά από το καϊμάκι, καθώς και να βουτήξω ένα κουλουράκι. Εκείνα ήταν τα νοστιμότερα κουλουράκια που έφαγα ποτέ!
Λοιπόν πάντα για εμένα ο ελληνικός είναι η μυρωδιά και το καϊμάκι. Και μόλις δοκίμασα τον καινούργιο ελληνικό καφέ που κυκλοφόρησε η οικογένεια Δρακούλη, τρελάθηκα! Μπήκα σε μηχανή του χρόνου!
Λοιπόν εκτός από υπέροχα αρωματικός, έχει πολύ ‘μεταξένια’ υφή, κάνει τέλειο καϊμάκι ακόμη και χωρίς ζάχαρη ενώ το κατακάθι στο τέλος είναι σαν βελούδινο! Καιρό είχα να πιω τόσο μερακλίδικο ελληνικό. 
Έμαθα λοιπόν ότι  ο  παππούς Ιάκωβος Δρακούλης έφερε από τη Σμύρνη της Μικράς Ασίας την αγάπη του και την γνώση του καλού καφέ. Από το 1925 η οικογένεια Δρακούλη εξελίσσει τις παραδοσιακές τεχνικές επεξεργασίας ποιοτικού καφέ, δημιουργώντας εκλεκτά χαρμάνια με αυθεντικότητα που ξεχωρίζουν για τη μοναδική γεύση και το πλούσιο άρωμα τους. Σήμερα φτιάχνουν δύο διαφορετικά χαρμάνια.

Ο Σμυρναίικος Καφές, της οικογένειας Δρακούλη είναι ένας ελληνικού τύπου καφές που κατατάσσεται στην κατηγορία Gourmet. Ο Σμυρναίικος είναι ένα χαρμάνι από 7 εξαιρετικές ποικιλίες Arabica. Χαρακτηρίζεται για το σύνθετο άρωμα, τη μοναδική γεύση, την έντονη προσωπικότητα... καφές για τους “ψαγμένους”.

Ο Ελληνικός Παραδοσιακός καφές της οικογένειας Δρακούλη είναι ένα παραδοσιακό χαρμάνι γνήσιου ελληνικού καφέ, επεξεργασμένο με μεράκι και την πλέον σύγχρονη τεχνολογία.   


http://www.mustonline.gr/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=2347&show=Y