H TUSSO Εspresso εμπειρία [toarkoudi.gr]


Η πρώτη φορά που δοκιμάσαμε Tusso espresso ήταν στις Ημέρες Γαστρονομίας στο Μουσείο Μπενάκη. Εκεί ο Ντίνος Δρακούλης μας μίλησε εγκάρδια για την οικογενειακή ιστορία της Tusso, για όλη τη γκάμα προϊόντων τους και σαν έξυπνος κι οξυδερκής άνθρωπος, δεν άργησε να καταλάβει πως έχουμε αδυναμία.. στα γλυκά. Γι’ αυτό και μας κέρασε γρήγορα ρόφημα σοκολάτας με μια ιδέα μους πορτοκαλιού, συνταγή της μαμάς του. Και μας πήρε τα μυαλά!


Πριν από 55 χρόνια ο 6χρονος τότε Ντίνος Δρακούλης μυείται από τον Σμυρνιό πατέρα του στην επεξεργασία του καλού καφέ. Μεγαλώνοντας, το μυστηριακό ρόφημα τον κερδίζει και του γίνεται πάθος ζωής. Στα τέλη της δεκαετίας του ’80 «βλέπει» τον espresso ως την μορφή του καφέ που θα κυριαρχήσει στα χρόνια που έρχονται. Αφοσιώνεται έτσι σε αδιάκοπους πειραματισμούς, δοκιμές επί δοκιμών, συνεχίζει, επιμένει και τελικά δικαιώνεται δημιουργώντας το 1987 το πρώτο του χαρμάνι espresso. Το 2004 ξεκινά τη λειτουργία της η πρώτη σύγχρονη μονάδα επεξεργασίας espresso στην Ελλάδα. Εκεί με τα πιο σύγχρονα πια μέσα σχεδιάζει την επόμενη γενιά espresso. Το 2006 δημιουργείται το TUSSO Espresso Concept το οποίο διακρίνεται το 2007 στα Ermis Design Awards και την επόμενη χρονιά το νέο-αφιχθέν προϊόν της σειράς, TUSSO Chocolate, κερδίζει το βραβείο ανωτάτης ποιοτικής διάκρισης με 3 αστέρια από τον Διεθνή Οργανισμό Γεύσης και Ποιότητας iTQi, στο Βέλγιο.


Σήμερα ο TUSSO, προσφέρεται όχι μόνο σε επιλεγμένα café σε ολόκληρη την Ελλάδα και την Κύπρο αλλά κατακτά ακόμη και τους δύσκολους τεϊομανείς Λονδρέζους.

Σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να δοκιμάσετε Tusso espresso Arabica, χαρμάνι από κόκκους Arabica Νότιας και Κεντρικής Αμερικής, που καλλιεργούνται σε μεγάλο υψόμετρο και προσδίδουν μια γλυκιά κι αναζωογονητική οξύτητα.  Ακόμα, τον Σμυρναίικο καφέ, την εξέλιξη της παράδοσης του καλού ελληνικού καφέ, που η οικογένεια Δρακούλη φρόντισε να κρατήσει ζωντανή εδώ και 80 χρόνια.  Και βέβαια, το γνήσιο ρόφημα πραγματικής σοκολάτας με το χαρακτηριστικό μυστηριακό άρωμα, ζεστό ή κρύο, συνδυάζοντάς το με την Tusso Mousse πορτοκαλιού,  το φυσικό πολτό πορτοκαλιου χωρίς συντηρητικά που μας τρέλανε στις Ημέρες Γαστρονομίας στο Μουσείο Μπενάκη.

http://www.toarkoudi.gr/h-tusso-%CE%B5spresso-%CE%B5%CE%BC%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%AF%CE%B1/