Τί εμαθα απο το TEDxAthens, The state of X;

Το TEDxAthens ήρθε, είδε και απήλθε! 

Φέτος γιόρτασε τα 10 χρόνια και ξεκίνησε ένα καινούριο ταξίδι για μια ακόμα δεκαετία αναζητήσεων. The state of X: Το φετινό θέμα του, μας θύμισε ότι η μοναδική σταθερά στη ζωή μας είναι η αλλαγή.

Πριν από 10 χρόνια, το TEDxAthens ξεκίνησε το δικό του ταξίδι εξέλιξης, προκειμένου να εξερευνήσει νέες ιδέες και ανακαλύψει το δικό του παράγοντα Χ ώστε να έρθει πιο κοντά στην πραγματικότητα της ύπαρξης. 


Με συνοδοιπόρους στο ταξίδι αυτό της αναζήτησης, μια σειρά από καταξιωμένες προσωπικότητες μας βοήθησαν να ανακαλύψουμε πώς θέλουμε να μοιάζει ο κόσμος μας στα επόμενα δέκα χρόνια. Ανάμεσά τους, ο εγγονός του Μαχάτμα Γκάντι, Αρούν Γκάντι, που ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ο σκηνοθέτης Ούνταγιαν Πρασάντ αλλά και ο βραβευμένος με Grammy Κρίστοφερ Κινγκ, καθώς και εκπρόσωποι απ’ τον χώρο της τεχνολογίας, του πολιτισμού και της κοινωνίας των πολιτών.

Φέτος, στο ειδικά σχεδιασμένο Goodie bag, εξέχουσα θέση είχε και η Γεωμετρία της Σοκολάτας, η Original Chocometry, Chocolate's Golden Ratio, ενώ το Chocometry Dream Bar ανήκει στους Food Catalysts της διοργάνωσης.

Το TED είναι μία μη κερδοσκοπική οργάνωση αφιερωμένη στη διάδοση αξιόλογων ιδεών. Βασισμένο στο πρότυπο του TED, το TEDx είναι ένα πρόγραμμα τοπικών και αυτόνομα οργανωμένων εκδηλώσεων. Το πρώτο TEDxAthens, ένα από τα αρχικά 20 που διοργανώθηκαν στον κόσμο και πρώτο στην Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο 2009. Το TEDxAthens παρακολουθείται από 1.200 άτομα περίπου ετησίως και φιλοξενεί γύρω στους 20 ομιλητές, από όλο τον κόσμο.