ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΔΡΑΚΟΥΛΗ
CONTACT
Εργοστάσιο: Αλιβέρι, τ.κ. 34500
Κεντρικά Γραφεία: Βορείου Ηπείρου 4
12241, Αιγάλεω
Εργοστάσιο: Αλιβέρι, τ.κ. 34500
Κεντρικά Γραφεία: Βορείου Ηπείρου 4
12241, Αιγάλεω
Δημιουργούμε παραδοσιακό «σμυρναίικο» καφέ εδώ και 90 χρόνια και αυθεντικό «espresso με ελληνικό DNA» εδώ και 30 χρόνια.
Ο παππούς Ιάκωβος Δρακούλης* θα εργαστεί από παιδί σε παραδοσιακό καφεκοπτείο-ζαχαροπλαστείο της Σμύρνης και θα μάθει καλά τον αυθεντικό καφέ. Αλλά, καλά. Πολύ καλά.
(*το βρέφος δεξιά)
Εκ φύσεως τολμηρός, ο Ιάκωβος, παράλληλα με το ξεχωριστό ζαχαροπλαστείο του, στήνει ένα πρωτοποριακό καφεκοπτείο για την εποχή, ακολουθώντας μια πληροφορία ότι η παραλία της περιοχής θύμιζε Σμύρνη. Δεν θύμιζε. Καθιερώνεται όμως το signature χαρμάνι “Ελληνικός Δρακούλη”. Και αυτό, ναι, θύμιζε.
Με τη στήριξη και τη συμβολή της γυναίκας και των παιδιών του, ο παππούς Ιάκωβος έχει εξελίξει τη «χειροποίητη» επιχείρηση σε σημείο το όνομα Οικογένεια Δρακούλη να σημαίνει αυτόματα καφές. Κομβική στιγμή, η απόκτηση του πρώτου ηλεκτροκίνητου ψητηρίου. Έκτοτε, ψήσαμε πολλούς. Αλλά, πολλούς.
(To έτος γέννησης 1908 δηλώθηκε ώστε ο Ιάκωβος να μπορέσει να φύγει από τη Σμύρνη ως ανήλικος. Η πραγματική ημερομηνία είναι μεταξύ 1901-1902)
Ο μικρότερος υιός της οικογένειας αναλαμβάνει τον τομέα του καφέ, παθιασμένος με την υψηλή ποιότητα και την εξέλιξη των πατροπαράδοτων μυστικών. Επενδύει αποφασιστικά σε έρευνα και εξειδίκευση, βάζοντας τα θεμέλια, ώστε, τα επόμενα χρόνια, οι καφέδες Δρακούλη να γίνουν συνώνυμο του καλού καφέ.
Σταθερά παράτολμος, ο Ντίνος Δρακούλης στρέφει το ενδιαφέρον του στον τότε «εξωτικό» καφέ για την Ελλάδα: τον espresso. Θεωρώντας πρόκληση να δημιουργήσει το δικό του χαρμάνι, μετά από χρόνια καθημερινών δοκιμών δημιουργεί τον πρώτο espresso με ελληνικό DNA – έναν espresso για πολλούς αντάξιο του ιταλικού. Γιατί, ναι, ήταν και επίμονος. (ΟΚ, θα δεχτούμε και το εμμονικός.) [Σημαντικοί πελάτες: Τα τρία Zonars, Olympic Catering, το Μινιόν και τα ξενοδοχεία Αστέρα Βουλιαγμένης, Πεντελικόν, Hilton Athens, Grande Bretagne. (Ψήσαμε πάρα πολλούς)].
Προσεγγίζουμε ανατρεπτικά τη «συμβατική επιλογή» στον καφέ φίλτρου εισάγοντας την έννοια του φρεσκοαλεσμένου και δοσομετρημένου καφέ. Μετατρέπουμε τους συμβατικούς μύλους άλεσης καφέ φίλτρου σε καινοτόμους ηλεκτρονικούς-δοσομετρικούς (κάνοντας την αρχή στο ιστορικό Grande Bretagne). Επίσης, καταργούμε κάθε παλαιά τεχνολογία και εισάγουμε πρώτοι την αποκλειστική χρήση thermos για τη διατήρηση και διανομή του καφέ φίλτρου στα μεγάλα ξενοδοχεια
Η μονάδα επεξεργασίας καφέ στο Αλιβέρι εκσυγχρονίζεται πλήρως, με νέο μηχανολογικό εξοπλισμό και τεχνολογία αιχμής. (Δεν ψήσαμε τυχαία πολλούς.)
Δυναμική εξέλιξη και περαιτέρω εκσυγχρονισμός, με έμφαση στο branding. Δημιουργία νέων brands TUSSO espresso και So! espresso και repackaging των βασικών brands.
(photo credits: Καπα, Καθημερινή)
Διάκριση στα βραβεία διαφήμισης Ermis Αwards, για το design της συσκευασίας TUSSO espresso.
Διάκριση στα βραβεία διαφήμισης Ermis Αwards, για το design της συσκευασίας Σμυρναίικος καφές της Οικογένειας Δρακούλη.
Σημαντική διεθνής βράβευση 3-star Superior Taste Award για τη γεύση και την ποιότητα του της TUSSO Chocolate, από τον Διεθνή Οργανισμό iTQi στο Βέλγιο.
Το signature brand Σμυρναίικος καφές της Οικογένειας Δρακούλη διατίθεται σε επιλεγμένα delicatessen και σε μεγάλες αλυσίδες super market.
Με δυναμική διαφημιστική παρουσία για τον Σμυρναίικο καφέ και συνεχή social media δραστηριότητα για τον Σμυρναίικο και τον TUSSO espresso.
Μας ενδιαφέρει κάθε brand «Δρακούλη» να αφορά στο μέλλον και να σηματοδοτεί την εξέλιξη του καφέ. Ζούμε ήδη σ’ αυτό το μελλον και σας ευχαριστούμε που μοιράζεστε μαζί μας την εμπειρία.
INFO
Όροι & ΠροϋποθέσειςCONTACT
Εργοστάσιο: Αλιβέρι, τ.κ. 34500
Κεντρικά Γραφεία: Βορείου Ηπείρου 4
12241, Αιγάλεω